BS de Kleine Dichter
Heycopplein 1
3521EX Utrecht
0302963585

Plaats in de wijk

Door de situering van de school in een groeiende wijk, is de verwachting dat het aantal leerlingen op de school in de komende jaren nog zal groeien. Binnen ons aannamebeleid nemen we echter een maximaal aantal leerlingen aan, zodat we in ons schoolgebouw kunnen blijven. Op onze website vindt u gegevens over de actuele situatie met betrekking tot het aantal groepen en de leerkrachten die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs aan onze school.

De school ligt aan het Heycopplein. Aan het plein ligt ook het voormalige Veilinggebouw waarin nu worstelclub De Halter, kinderdagverblijf Spikkels en naschoolse opvang de 'Krachtpatsers' gevestigd zijn. De sportruimte van De Halter wordt ook gebruikt door De Kleine Dichter voor sport- en spelactiviteiten.

Het Heycopplein is tevens het openbare plein voor de buurt en kan dus niet worden afgesloten. Door de verlaagde ligging heeft het wel een natuurlijke afscheiding met de omliggende straten. De straten in de omgeving van de school zijn voornamelijk eenrichtingsverkeer of anders zijn ze zo smal gemaakt dat er langzaam gereden wordt.